Kan PMU bij iedereen toegepast worden?

Permanente make-up (PMU) kan op de meeste mensen worden toegepast, maar er zijn enkele uitzonderingen en voorzorgsmaatregelen die in acht moeten worden genomen. Niet iedereen is een geschikte kandidaat voor PMU, en de behandeling kan afhankelijk zijn van de gezondheidstoestand en huidtype van de persoon. Daarom is het belangrijk om vooraf aan te geven of u één van de onderstaande aandoeningen heeft. 

Wie moet voorzichtig zijn met PMU?

1. Huidtypes: Mensen met een vette of zeer gevoelige huid kunnen minder goede resultaten ervaren omdat het pigment minder goed kan hechten. 

2. Zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven: Het wordt meestal afgeraden om PMU te laten zetten tijdens de zwangerschap of borstvoeding vanwege mogelijke risico’s voor de baby. 

3. Mensen met huidziekten: Huidproblemen zoals eczeem, psoriasis, of rosacea kunnen invloed hebben op hoe goed het pigment blijft zitten en hoe de huid geneest. 

4. Mensen die bloedverdunners gebruiken: Deze kunnen de kans op bloeding en pigmentverspreiding vergroten, wat de resultaten kan beïnvloeden. 

5. Diabetes en andere auto-immuunziekten: Mensen met deze aandoeningen hebben mogelijk een langzamer genezingsproces en moeten eerst hun arts raadplegen. 

6. Keloïde vorming: Mensen die geneigd zijn om keloïden (littekenweefsel) te ontwikkelen, kunnen complicaties ondervinden. 

7. Allergieën voor pigmenten: Als iemand allergisch is voor de inkt of de materialen die worden gebruikt, is PMU niet aan te raden. Een grondige intake bij een PMU-specialist is noodzakelijk om te bepalen of de behandeling veilig en geschikt is voor jou.

Is een nabehandeling noodzakelijk?

Voor een mooie resultaat is een nabehandeling aan te raden. Na de eerste sessie verliest het pigment tot 70% zijn kleur. Dit komt doordat de huid het pigment tijdens het genezingsproces deels afstoot en omdat de huid nog bezig is met herstellen.

Redenen voor een nabehandeling:

– Kleurverlies: Na de eerste behandeling vervaagt het pigment geleidelijk. Dit is volkomen normaal en te verwachten. De nabehandeling helpt om de kleur weer op te frissen en te zorgen voor een langere houdbaarheid. 

– Kleurcorrectie: Soms kunnen er lichte plekken ontstaan na de eerste behandeling omdat het pigment niet overal gelijkmatig is opgenomen. Tijdens de nabehandeling kan de specialist deze plekken opvullen en corrigeren. 

– Vorm aanpassing: De eerste behandeling is vaak een voorzichtige benadering om de vorm te bepalen. In de nabehandeling kan de specialist eventuele kleine aanpassingen in vorm en symmetrie aanbrengen. 

– Huidopname: Bij sommige huidtypes, zoals een vette huid, kan het pigment minder goed worden opgenomen. In dat geval is een tweede behandeling essentieel om het gewenste resultaat te bereiken. 

Hoe moet je Permanente Make-up verzorgen?

Na elke PMU behandeling krijg je de instucties voor de nazorg. Voor een langdurig, mooi resultaat is het zeer belangrijk om deze instructies correct te volgen.

Hoe moet je Permanente Make-up verzorgen?

Na elke PMU behandeling krijg je de instucties voor de nazorg. Voor een langdurig, mooi resultaat is het zeer belangrijk om deze instructies correct te volgen.